Tukar Rumah Baru...

Siti Norshimah Md Yasan | Saturday, August 29, 2009 | 1 Comments
Salam semua... peace

Maaf lah dah lama tak update blog saya ni....

Sekarang ni saya teramat la sibuk... Ni pun menulis sebab nak test template baru...

Macam mane dengan template baru ni? Ok tak? ( kalau tak ok, ok kan je la ye... sengihnampakgigi)

Ada sape-sape nak tukar link dengan saya tak? Boleh la kita bertukar-tukar pendapat...

Rasanya cukup dulu sampai cni. Nanti ade mase saya akan update lagi....

( Nak bangun sahur esok nih..:woooh: makan kat umah dengan mak... bestnye...:inlove:)

salam ramadhan

Siti Norshimah Md Yasan | Saturday, August 22, 2009 | Be the first to comment!
SALAM RAMADHAN KEPADA SEMUA
SEMOGA DIBERKATI SEGALA KEBAIKAN


KEPADA RAKAN BLOG
DUTALINK
HIKAYATNADATULIZAH
PUTERACITRA
SELAMAT BERPUASA

kereta hilang?

Siti Norshimah Md Yasan | Wednesday, August 19, 2009 | 2 Comments so far
Utk post kali ni aku nak ceritakan bagaimana detik cemas suami aku yang mendakwa keretanya hilang. cerita ni berlaku hari sabtu dua minggu yang lepas. mase tu time dia nak ambik aku kerja. entah kenapa hari tu dia punya baik hati bawak anak aku si Firdaus dengan Syasya ke Jusco untuk bermain. dia call aku dalam pukul 230 dan aku pun jumpalah kat sana. habis tu bila dah beli barang dua tiga jenis, dia pun pergilah bayar parking kereta. naik lift sampai tingkat tiga aku pun ikut dia dari belakang. bila puas dia tekan alarm dia macam cari sesuatu. tersentap aku bila dia kata kereta hilang. aku tanya betul ke parking kat sini? aku temgok muka dia dah berubah. nak nangis pun ada. aku suruh dia cari betul-betul. aku dengan anak aku dah duduk tepi. si Firdaus tu dah faham, apa lagi? soalan maut dia tanya kat aku. kete hilang nak naik apa bu? aku pun risau juga. tapi bila kenangkan anak, aku tenang. aku pun jawablah. kalau tak ada rezeki kita balik naik teksilah.

laki aku dah tak tahu nak buat apa, dia ajak aku pergi report polis. aku kata jangan dulu. cari betul-betul atau pun minta pak guard tolong carikan. kesian pulak aku tengok dia dengan muka yang pucat lesi. dari handsome terus jadi tak handsome. tak lama dia mencari tu, dia datang kat aku dia tanya, 'Imah, ni tingkat berapa?' bila dia tanya macam tu, aku pasti langit tak selalu mendung.

'tingkat 3 kenapa?' dia teus tarik tangan aku dan bila sampai dalam lift dia beritahu yang dia parking kereta kat tingkat 2. cis! apa lagi, membebellah aku. itulah, parking kat lain, cari kat tempat lain. nasib baik tak report polis. kalau tidak dapat maki free je nanti. aku beritahu, penat je pihak jusco tu buat nombor setiap tiang. supaya ingat bila parking. dah sah! parking kereta tak tengok nombor tiang. dia tahu salah sendiri dia senyap bila aku membebel..... he...he... tapi aku sebenarnya cuak juga. bukan senang nak beli kereta. PERSONA pulak tu.

SALASILAH...

Siti Norshimah Md Yasan | Sunday, August 09, 2009 | 1 Comments



utk post kali ni aku nak ceritakan tentang keluarga mak aku. jom aku start dengan atuk dan nenek aku.....




Nama atuk aku Hamzah bin Awit + dengan Habibah Bt Bostan= anak ramai.....




okey aku start dengan yang sulung




Hasinah bt Hamzah + Md Yasan b Yakop (arwah ayah aku) = 3 (aku, angah dan adik) sume pompuan




Mohd Diah Bin Hamzah + Mak Ngah = 1


Habsah Hamzah + Pak uda = 4


Zaharah Hamzah + Pak cik = 5


Rozita Hamzah + Pak Andak = 4


Fazilah Hamzah +Pak Alang =1


Hanifiah Hamzah + Mak Anjang= baru kawen masih belum ada rezeki


Azman Hamzah + Mak uteh =3


Mohd Fadil = he...he.... still single




bile kira-kira dan lebih 20 orang cucu atuk aku. cicit? dah 4. 3 darinya adalah datangnya dari aku. he...he....




jom layan gambau kat bawah ni. mase kawen Pak yen aku(Hanifiah).


 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page