Selamat Pengantin Baru.... 2/6/2012

Siti Norshimah Md Yasan | Friday, June 08, 2012 | 3 Comments so far
Salam sejahtera semua... rasanya musim cuti sekolah ni ramai yang menghadiri majlis kenduri kahwin. Cik Siti pun tak terlepas. minggu lalu Cik Siti balik kampung sebab sepupu Cik Abang melangsungkan perkahwinan... TIKA DAN ADNAN... jom layan gambar yang diambil oleh sepupu Cik Siti... Thanks Miza sebab jadi jurugambar tak bergaji... itu pun Cik Siti ambil dari FB dia. Dia ni memang minat dengan gambar. kalau tengok blog dia pun pandai betul dia edit gambar. kalau Cik Siti mahu rosak gambar tu dibuatnya.


          anak Cik Siti (si abang kiri sekali) dan pak sedare menjadi pengapit kanak-kanak

 
anak Cik Siti (Si kakak kiri sekali) dan mak sedarenya menjadi flower girl

 
Si adik yang frust sebab tak jadi flower girl


Sepupu ( Noratika dan Adnan) Selamat Pengantin Baru semoga murah rezeki dan jodoh berkekalan... Amin..

Kepada yang mendirikan rumah tangga SELAMAT PENGANTIN BARU Cik Siti ucapkan... jom layan lagu ni...

Selamat Pengantin Baru
Semoga kekal abadi
Bahgia ke anak cucu
Sentosa murah rezeki
Alhamdulillah bertemu jodohnya
berkat kesucian akhir terlaksana

Pabila sedang bersanding
Janganlah suka menjeling
Menjadi raja sehari tersenyum
Nampak berseri
Tenanglah hati
dengan kesyukuran
sabar menghadapi tempoh
Hidup baru


Kerja: Minat atau keperluan

Siti Norshimah Md Yasan | Thursday, June 07, 2012 | 4 Comments so far


 Bila cerita tentang kerja, ada yang bernasib baik mendapat kerja sama dengan minat sedari kecil lagi.  jadi bila dapat kerja sama dengan minat kita sudah tentu semangat kerja kita pun luar biasa, kan?  macam mana bila kita dapat kerja buka dengan minat dan juga bidang kita?  apakah kita perlu matikan semangat untuk kerja.

Tambahan pula minat kita tu kekosongan jawatan tidak begitu banyak. dan?

akhirnya demi mencari sesuap nasi, kita kerja untuk keperluan hidup.  tapi pastikan halal ye....

Mungkin ada masa kita perlu berkorban dengan minat kita untuk bekerja.  namun bagaimana dengan semangat kerja kita?  adakah tidak seperti yang kita harapkan atau pun kita berusaha untuk 'bercinta' dengan kerja kita walhal  kerja yang kita sandang adalah 'musuh' kita.

Macam mana yek?  nak berikan semangat kerja yang sepadan dengan minat kita? tentu susah kan?  tapi kalau kita sisipkan walau sekuman pun rasa gembira dengan kerja yang sedia ada sudah tentu musuh boleh kita tundukan dan minat itu akan datang dengan sendirinya...

kita sudah tentu boleh melakukannya....

Berilah peluang untuk diri kita sendiri untuk menyesuaikannya.  sudah pasti setiap apa yang kita dapat ada hikmah yang tersirat.  mana tahu kerja sebelum ini adalah 'musuh' kita akan memberikan kejayaan buat kita...

okey, buat semua.... jom layan lagu ni...

Hitam Putih Kehidupan (Shiela Majid)


Lihatlah sekitar alam
Dunia luas terbentang
Langit tinggi kebiruan
Pohon-pohon kehijauan
Hembusan bayu yang menyegarkan

Dengarkan di sana-sini
Beburung riang menyanyi
Berbunga aneka warna
Sumber kedamaian jiwa
Mensyukuri nikmat Maha Esa

Begitu berharga kehidupan ini
Bagi mereka yang tahu menghargai
Mengapa terdorong oleh perasaan
Kalau turutkan hati diri menjadi korban

Tiada yang dapat lari dari masalah diri
Hadapi lah dengan tenang
Tiap cabaran yang datang
Atasinya dengan keimanan

Sekadar buat renungan
Untukmu teman tersayang
Hitam putih masa depan
Sendirian menentukan
Hidup ini usah persiakan


Layan Lagu ni: Hanya Sekali-Ideal sister

Siti Norshimah Md Yasan | Tuesday, June 05, 2012 | 3 Comments so far
dah lama Cik Siti cari lagu ni... la ni dah jumpa. best sangat. jom layan lagu ni...
Lirik Lagu Hanya Sekali - Ideal Sisters

Sekali Janji ku Lafazkan
Akan ku Kotakan
Walaupun Dihalang
Sekali ku Lafazkan
Kata Cinta
Takkan ku Permainkan

Sekali Di Dalam Hidupku
Kurasakan Cinta
Yang Suci Sejati
Sekali Hanyalah Sekali Ini
Tiada Lagi Tukar Ganti

Sehari ku Rasa Setahun
Jika Tiada Kasihmu
Jika Kau Pergi Jauh
Perasaanku Akan Terganggu
Hanyalah Kau Seorang
Mengubat Hati Rinduku

Tiada Bandingan Di Dunia
Yang Sama Semurni
Cinta Yang Kau Beri
Sekali Kau Beri
Sekali ku Katakan Sekali Lagi
Cintaku Hanya Sekali


 

Busy period

Siti Norshimah Md Yasan | Monday, June 04, 2012 | 2 Comments so far
O.... 1hb dh masuk.... tang tung tang tung Cik Siti berhadapan dengan tugas getir bila terpaksa memangku jawatan admin bidan terjun. sudahlah masa sebelum bersalin Cik Siti cuma belajar 5% je. yang lain terpaksa pandai-pandai. mula-mula tu hujung bulan rasa macam tak cukup masa je. sebab 1hb tu hari jumaat.

hari juamaat lak bagai nak pecah otak kepala macam mana nak keluarkan report.  dah buat dah macam mana admin Cik Siti ajar.  siap bagi formula dan ambil dari sistem.  bila masauk, tak dapat.  wa..... Cik Siti nak nangis. udahlah call admin Cik Siti dia matikan handphone.  Call admin lain diaorang kira manual.  mana nak cari bebudak ni punya statistik.  kadang-kala manual ni takut tak ngam dengan sistem.  itu mulalah Cik Siti jadi singa.  dari 800 pagi hingga 700 malam baru Cik Siti jumpa dengan formula yang sebenarnya.  Cik Siti dah tak tahan dengan kepala. dah sakit sangat.  lagi pun Cik Siti nak balik kampung.  ada kenduri kahwin.  Tapi last bila dah dapat formula yang sebenarnya Cik Siti melompat dan tepuk tangan.  nasib baiklah orang semua dah balik.  cuma tinggal Cik Siti kat belakang dan 2 orang lagi rakan Cik Siti yang masih lagi menyiapkan kerja.

Bila Cik Siti dah tahu formula nak cari report melalui sistem, pepagi Cik Siti dah godek sistem.  namun ada beberapa report yang perlu Cik Siti hantar.  namun report tu kena tunggu dari asst boss Cik Siti.  nasib baik yang penting sudah die-mailkan.  pas tu nak jadi cerita..... e-mail tak boleh nak bukak! bukan e-mail Cik Siti, tapi sistem e-mail tu yang ada masalah.  nasib baik le dah hantar e-mail.  kalau tidak mesti jadi VIP hari ni.

Dalam erti kata Cik Siti bertungkus lumus Cik Siti memanjat kesyukuran bila dilorongkan oleh Allah memudahkan urusan kerja Cik Siti.  jadi untuk bulan yang kedua selepas ni Cik Siti yakin Cik Siti boleh lakukan.... oh.... Cik Siti dah belajar sesuatu yang baru.... YES!!!!!!
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page