Busy period

Siti Norshimah Md Yasan | Monday, June 04, 2012 |
O.... 1hb dh masuk.... tang tung tang tung Cik Siti berhadapan dengan tugas getir bila terpaksa memangku jawatan admin bidan terjun. sudahlah masa sebelum bersalin Cik Siti cuma belajar 5% je. yang lain terpaksa pandai-pandai. mula-mula tu hujung bulan rasa macam tak cukup masa je. sebab 1hb tu hari jumaat.

hari juamaat lak bagai nak pecah otak kepala macam mana nak keluarkan report.  dah buat dah macam mana admin Cik Siti ajar.  siap bagi formula dan ambil dari sistem.  bila masauk, tak dapat.  wa..... Cik Siti nak nangis. udahlah call admin Cik Siti dia matikan handphone.  Call admin lain diaorang kira manual.  mana nak cari bebudak ni punya statistik.  kadang-kala manual ni takut tak ngam dengan sistem.  itu mulalah Cik Siti jadi singa.  dari 800 pagi hingga 700 malam baru Cik Siti jumpa dengan formula yang sebenarnya.  Cik Siti dah tak tahan dengan kepala. dah sakit sangat.  lagi pun Cik Siti nak balik kampung.  ada kenduri kahwin.  Tapi last bila dah dapat formula yang sebenarnya Cik Siti melompat dan tepuk tangan.  nasib baiklah orang semua dah balik.  cuma tinggal Cik Siti kat belakang dan 2 orang lagi rakan Cik Siti yang masih lagi menyiapkan kerja.

Bila Cik Siti dah tahu formula nak cari report melalui sistem, pepagi Cik Siti dah godek sistem.  namun ada beberapa report yang perlu Cik Siti hantar.  namun report tu kena tunggu dari asst boss Cik Siti.  nasib baik yang penting sudah die-mailkan.  pas tu nak jadi cerita..... e-mail tak boleh nak bukak! bukan e-mail Cik Siti, tapi sistem e-mail tu yang ada masalah.  nasib baik le dah hantar e-mail.  kalau tidak mesti jadi VIP hari ni.

Dalam erti kata Cik Siti bertungkus lumus Cik Siti memanjat kesyukuran bila dilorongkan oleh Allah memudahkan urusan kerja Cik Siti.  jadi untuk bulan yang kedua selepas ni Cik Siti yakin Cik Siti boleh lakukan.... oh.... Cik Siti dah belajar sesuatu yang baru.... YES!!!!!!

2 comments:

  1. Nita pernah kerja admin before this, bukan senang yer sebenarnya kerja admin. Kadang terpikir, gaji tak berbaloi. Banding dengan kerja yang sibuk plus susah. hmm. Tapi xtaula pulak kalau kat tempat lain...

    ReplyDelete
  2. tengah sakit kepala gak ni, cik siti
    tak tahu nak buat macam mana dengan sistem online ni
    da la cikgu2 nak masukkan markah
    huhu

    ampak gaya besok kena la gi sekolah

    ReplyDelete

Dah baca sila komen ye... Terima kasih...

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page