Betapa Bangganya Aku....

Siti Norshimah Md Yasan | Sunday, December 14, 2014 | 7 Comments so far
                                                 Belgium (Carian dari google)

Kembali bersiaran....

Lama tak coretkan di teratak ni.... Rindu.... serindu rindunya.....

Kali ni nak bercerita tentang bangga.  Rata-rata mesti ada masanya akan merasa bangga.  Tidak kiralah bangga punya harta berkoyan-koyan. Bangga punya isteri comel lote.  Bangga punya rumah besar bertangga-tangga dan ada juga bangga punya perlajaran yang tinggi... dan bla...bla...bla...

Hari ni nak Cik Siti betapa bangganya punya keluarga.  Walau pun tidak kaya raya, walau pun Cik Siti tidak belajar sehingga menara gading, cukup Cik Siti katakan Cik Siti bangga dengan adik-adik yang telah berjaya.  Seolah apa yang Cik Siti korbankan sebelum ini berbaloi.  Cik Siti korbankan masa depan, Bila dapat menduduki ujian perguruan Cik Siti menolak kerana Cik Siti tahu akan tanggungjawab sebagai anak sulung yang ketiadaan bapa.

Cukup sehingga STP Cik Siti merasakan biarlah adik-adik yang berjaya.  Mereka berjaya ibarat Cik Siti juga yang berjaya.  Bila Cik Siti pergi ke konvokesyen kedua-dua adik Cik Siti Cik Siti bangga walau pun Cik Siti tidak berjaya untuk melangkah ke dalam dewan itu.

Bila Cik masuk ke dalam rumah dengan deretan gambar adik-adik memakai baju konvo Cik Siti bangga walau pun tiada pun terselit gambar Cik Siti.

Cik Siti bangga dengan mereka dengan pekerjaan hebat mereka walau pun Cik Siti hanya seorang kerani cabuk.  Memang itu yang berhak mereka dapat setelah penat mereka menelaah...  Seorang  engineer dan pakar saham bukan bidang Cik Siti walau bagaimana pun Cik Siti bangga dengan mereka....

Namun satu harapan Cik Siti.... Cik Siti akan lebih berbangga jika mereka tidak melupakan jasa seorang ibu yang membesarkan kerana itu yang perlu.

#Betapa bangganya Cik Siti bila mendapat tahu yang Cik Siti kini sudah selamat mendarat di Belgium atas urusan kerja.  Semoga urusannya berjalan dengan lancar dan selamat kembali ke tanah air... Amin....

BZ Time....

Siti Norshimah Md Yasan | Friday, December 05, 2014 | 5 Comments so far


Kembali bersiaran....

Alahai... minta maaf banyaklah kepada tetamu Bayu Kenangan ni.  Sejak dua menjak ni Cik Siti agak BZ sikit.  Bukan sikit, tapi banyak.  Otak pun ting tong dah macam jam.  Sekali lagi diberi kepercayaan untuk buat majlis.

Kali ni nak buat majlis hari jadi pulak.  Buat sekali gus.  Senang sikit.  nak buat bulan-bulan tu kadang-kadang terlupa.  ada pulak yang kecik hati.  Jalan yang paling senang buat sekali gus... hahaha.... sambut semua sekali.  Adil,kan?  staff yang paling muda dan yang akhir sekali sambut pada 31.12.  So akhirnya sepakat nak buat 3.01.2015.

Buat sekarang ni tengah arrange kan tempat.  Tempat dan masa dah ok.  Cuma sekarang ni tengah nak cari hadiah dengan kek.

So sorrylah... dah lama tak coretkan dalam teratak ni...

Insyallah... kalau ada kelapangan Cik Siti updated cerita yang tak seberapa ni...


Seisi Teh Tarik Bersama GM

Siti Norshimah Md Yasan | Friday, November 14, 2014 | 6 Comments so far

                                                    Inilah GM yang Cik Siti maksudkan tu En Mohd Roslan Haron
Kembali bersiaran semula...

La ni nak cerita tentang Cik Siti terpilih untuk pergi ke Seisi Teh Tarik pada 12.11.2014. Memang tak sangka yang nama Cik Siti tersenarai dalam list untuk seisi teh tarik bersama dengan General Manager Palanning & Development.  Macam-macam dah rasa bila tengok nama dekat e-mail tu.

Rasa cuak, takut, semuanya ada.  Ingatkan nama untuk Staff lain.  Bil tengok nama dan binti tu, terbuntang anak mata dibuatnya.  Apa istimewanya insan ni sampai nama ada dalam list tu.  Dengan GM pulak tu.

Seisi teh tarik ni adalah untuk satu landasan utuk pihak pengurusan mendekati pekerja dalam suasana santai dan bersahaja.  Sebab tu dia dipanggil seisi Teh tarik.

Kalau nak diikutkan seisi tu satu jam je.  Dari pukul sembilan hingga sepuluh.  Tapi sampai sana dah anjak sampai pukul 12.30 tengahari.

Macam -macam yang dibincangkan untuk mengetahui akan permasalahan staff ditempat kerja.  Dan segala usul akan dibentangkan kepada CEO untuk penambahbaikkan untuk masa akan datang.

Masa mula-mula datang tu cuak juga, sebab tak pernah jumpa dia.  Bila dah jumpa dia,  la.... sempoi je dia ni.  Borak pun dah macam lama kenal. Sebab itu dia panggil akan seisi teh tarik.  Sambil berbual dan bercerita boleh makan dan minum sambil tu.  Tapi Cik Siti?  kontrol ok makan tu.  (hahaha..... kalau tak mahu nak tambah teh tarik yang marbeles tu walau pun Cik Siti agak kureng dengan teh)

Erm.... sampai sekarang masih tak percaya lagi yang Cik Siti pernah duduk semeja dengan GM.

So, Sekarang?






Gagal kali pertama bukan gagal selamanya

Siti Norshimah Md Yasan | Monday, November 10, 2014 | 6 Comments so far
Kembali bersiaran...



Semalam Cik Siti buat kuih onde-onde a.k.a buah melaka.  Bila mengentel buah melaka tu teringat kisah Cik Siti masa mula-mula buat kuih tu.  Masa tu Cik Siti form one. Meh sini... kalau nak dengarlah cerita yag dah basi ni.

Masa form 1 dulu Cik Siti ambil jurusan Ekonomi Rumah tangga.  Buat kuih, masak, menjahit, dan macam-macam lagilah.  kena pulak bonda Cik Siti memang suka kerah Cik Siti ke dapur tolong memasak. Bukan apa, kesenangan untuk diri sendiri juga kan?

Okey nak dijadikan cerita.... masa tu bonda Cik Siti tengah tidur tengahari.  Datang kerajinan luar biasa Cik Siti teringin nak buat kuih buah melaka ni.  Saja nak bagi suprise pada bonda Cik Siti.  Biar dia jadi chef merasa masakan Cik Siti.

Maka bermulalah projek Cik Siti sendirian di dapur.  Ambil tepung, gula melaka dan kelapa.  Air awal-awal dah rebus dulu.  Bila dan adun tepung dan masukkan gula melaka, gelek punya gelek bush! terus terjunkan dalam air yang mendidih tu.  

Bila dah masuk lebih kurang sepuluh biji, Cik Siti menantikan buah melaka Cik Siti kenapa tak gugur-gugur.  Tahulah dia gugur ke atas.  Tapi.... dah sepuluh minit tunggu macam tu juga.  Tak naik-naik kuih itu.  Dalam hati dok kata juga "Kenapa mak buat boleh timbul tapi aku buat dia merajuk nak naik?" 

Bila hati rasa tak senang, Cik Siti kaut juga kuih tu keluar dari periuk.  Bila dah keluar tu hati ni berkata lagi.
"La.... kenapa rupa dia macam pelik je?"  Cik Siti rasa sikit.  Rasa dia pun macam pelik je.  Erm... tak boleh jadi.  Nak kena tanya bonda.  Kenapa jadi lagu ni.

Akhirnya Cik Siti dok kejutkan bonda Cik Siti.  

"Kau pakai tepung apa, Long?"  Oh... dengan penuh bangga Cik Siti tunjukkanlah tepung yang Cik Siti gunakan untuk buat kuih tu. Bertepuk dahi bonda Cik Siti.  

"Yang kau pakai tepung beras tu kenapa? orang pakai tepung pulutlah." Oh, ye ke?"  Garu kepala yang tak gatal dan makan juga lah kuih tu.  Tapi sebijilah.  

Itulah.... bak kata orang malu bertanya sesat jalan.  Itulah sombong sangat nak bertanya, kan?  Lepas tu siapa yang susah?  Mereka dan keluarga juga yang susah.

Hehehe... Kenangan itu mengajar Cik Siti belajar dari kesilapan.  Lepas tu dah pandai dah.  Bila buat kuih tu semalam sekejap pan dah lesap dari pandangan mata.  Cik Siti pun merasa dua biji je.  

Hai... Kenangan....

Anak muda pakai celana,
Pakai celana penuh bergaya,
Jika tersilap usah gulana,
Jadikan pelajaran untuk berjaya,


1st Segmen: Blogwalking bersama-sama by Khairunnisa Hassan

Siti Norshimah Md Yasan | Monday, November 10, 2014 | 6 Comments so far
Selamat Bersiaran....

Dah lama tak join Segmen....  kali ni nak join segmen yang dianjurkan oleh Khairunnisa Hassan


Syarat-syaratnya adalah senang:
  1. Follow blog Nisa {Nisa akan follow semua peserta}
  2. Buat entry yang bertajuk "1st Segmen: Blogwalking bersama-sama by Khairunnisa Hassan"
  3. Copy banner di atas dan linkkan ke entri ini
  4. Publish dan paste link penyertaan di ruangan comment.
  5. Done!
Okey,

Selamat mencuba!

Tutorial Photoshop : Tulisan yang ada background

Siti Norshimah Md Yasan | Sunday, November 09, 2014 | Be the first to comment!
Kembali bersiaran...

Okey,  Tutorial ni saya ambil dari Wan Hazel.  Terima kasih banyak dengan ilmu yang diberi.  saya cuma sampaikan dengan cara saya.

Okey... layan jelah....









Okey.... selamat mencuba

Assalamualaikum....

Kami Yang Sentiasa HAPPY!!!!

Siti Norshimah Md Yasan | Friday, November 07, 2014 | Be the first to comment!
Salam Besiaran...

Kali ini biarlah gambar yang bercerita.......











Walau pun kami bertukar tuan dan karektor namun jika di bawah nama TMpoint Kepong akan dikekalkan semangat kasih antara satu sama lain...

Walau pun kami diterjah dengan bebanan segala kerja kami lakukan dengan ikatan semangat berpasukan kerana kami yakin dengan semangat kerjasama...

Walau pun kami berada dan jauh dari mata, namun di hati kami terpahat seribu kenangan yang bernama ALBUM TMPOINT KEPONG!

YOU ALL THE BEST!

Gambar Ehsan dari Facebook TMpoint Kepong, AMie, Ekin...




Dua tiga kapal belayar di samuderaAyuh sahabatku kita bergembiraBermain bernyanyi bersama menikmati indahnya duniakerna..Sahabat untuk selamanyaBersama untuk selamanyaKau dan aku sahabatUntuk selamanya setiaoh oh..Berakit-rakit kita ke huluberenang-renang kita ke tepiankita berbeza untuk saling mengisi segala kekurangan kitamenjadi..Sahabat untuk selamanyaAtasi semua perbedaanKau dan aku sahabatUntuk selamanya… selama-lamanya setia…Tiada bukit yang terlalu tinggiuntuk kita daki bersamadan tak ada laut yang terlalu dalamuntuk diselami…Sahabat untuk selamanyaBersama untuk selamanyaKau dan aku sahabatUntuk selamanya ohh..Sahabat untuk selamanyaBerbagi dan saling menjagaKau dan aku sahabatUntuk selamanya… selama-lamanya… setia…

Sayang Anda Semua...

Siti Norshimah Md Yasan | Thursday, November 06, 2014 | 2 Comments so far
Salam Senyum Semua....

Saja nak ucapkan terima kasih kerana sudi memberikan ucapan dan doa kepada hari kelahiran saya sama ada di wassup, SMS dan juga Face book.  Terima kasih banyak-banyak.  Sayang anda semua.


Untuk semua yang sudi memberikan ucapan untuk saya....

Tak lupa juga kepada Google yang juga ingat dengan saya.... hamba kerdil ini...


Terbang kedidi di sarang tempua,
Burung dijual ditimbang kati,
Terima Kasih diucapkan kepada semua,
Segala doa dan ucapan agar diberkati.

More More and More

Siti Norshimah Md Yasan | Sunday, November 02, 2014 | 3 Comments so far
Salam bersiaran semua....

Tak sangka Cik Siti bulan oktober adalah bulan paling banyak Cik Siti publish entri dalam blog Cik  Siti untuk sepanjang tahun ni.  Nak menangis ke, nak bangga ke atau nak ketawa?  Erm.... Tak boleh nak cakap apa-apa.  Orang lain beratus-ratus entri tak cakap apa-apa, Cik Siti baru 13 entri dah bangga sakan.

Okeylah tu.... sebab Cik Siti ni bz orangnya.  Macamlah VVIP.  VVIPlah sangat.

Harapan?  Tak boleh nak cakap sombong.  Tapi kena ada azamkan?  Yang penting cuba.  kalau tak cuba tak boleh.  Yakin boleh!  Kalau yakin boleh barulah jumpa dengan KEJAYAAN!

Chaiyok Cik Siti!  Yakin Boleh!


Sayang ku tanam tumbuhnya lalang,
Hajat di hati menanam Melati,
Harapan digenggam kejayaan dijulang,
Yakin boleh segalanya pasti.

Tanjung Bidara Beach Resort yang BEST! - 2

Siti Norshimah Md Yasan | Friday, October 31, 2014 | 2 Comments so far

Selamat Kembali....

Second round....




Nak cerita pasal Cik Siti ke Tanjung Bidara Beach Resort....

Petang dengan terbenamnya mentari memang best!

Malam duduk depan anjung sambil hirup udara segar sambil mendengar deruan ombak yang sayup-sayup kedengaran memang mendamaikan.

Esoknya kami turun sarapan pagi pukul 8.00 pagi.  Takutlah kalau tetiba ramai susah pulak nak ambil makanan...




Sarapan ala buffet.  Menu:

Nasi Lemak
Kue Teow goreng
Mee Sup
Bubur Nasi
Cocoa Crunch & conflakes
Bake bean dan sosej
Roti bakar
Buah-buahan dan salad
Air Teh dan kopi
fresh orange.

Banyak menu... ingat tak banyak  Senang kami makan pagi tu.

Lepas makan rehat jap bagi nasi turun dulu barulah mandi kolam dan pantai.

Pukul 11.00 naik chalet untuk berkemas.

                     
                                         STEP IN TANJUNG BIDARA BEACH RESORT


Rumusan:  Ah!!! rasa macam tak nak baliklah pulak.....

Kalau ada sumur di ladang,
Boleh saya menumpang mandi,
Kalau ada umur yang panjang,
Ada rezeki berjumpa ....

Tanjung Bidara Beach Resort yang BEST! - 1

Siti Norshimah Md Yasan | Friday, October 31, 2014 | Be the first to comment!


Bertemu Kembali....

25.10.2014 lepas Cik Siti dan keluarga serta bonda Cik Siti pergi bercuti merehatkan badan dan minda.  ala.... bukan ke mana pun di Melaka.  Tanjung Bidara Beach resort.  Mula-mula bonda Cik Siti gelak sakan.  Ala.... tak pernah pernah pergi pun resort tu.  Nak berkumpul sama-sama katanya...

Pada mulannya nak ke Sungkai Hot Spring.... Tapi apakan daya penuh pulak.  Akhirnya Cik Siti main terjah je booking kat Tanjung Bidara Beach Resort tu.  Lagi pun bonda Cik Siti senang nak pergi.

Cik Siti booking bulan Ogos hari tu dan bayar deposit 100. Seminggu sebelum pergi tu Cik Siti call semula untuk pastikan nama Cik Siti ada dalam list untuk 25.10.2014 nanti. Jom tengok list untuk harga bilik dan Chalet di Tanjung Bidara Beach Resort.  Chalet yang Cik Siti booking tu harganya RM 452.00 termasuk sarapan pagi untuk 6 orang.  kalau tambahan orang RM 15.00 untuk dewasa dan RM 10.00 untuk kanak-kanak.  Makan?  berbaloi-baloi....

Hari yang dinanti telah tiba.  Cik Siti dari KL jam 10.00 pagi.  Ambik dinda Cik Siti si Cik Nurul maka bertolaklah kami.... Ingatkan sampai lambat, tapi pukul dekat pukul satu kita orang dah terpacak kat depan resort tu.... Sedangkan Check in kul 3.00. Hah, ambik kau.

                           Kolam yang mengadap laut.... Tenang je....

Nak buat apa?  ala.... apa lagi, makan tengaharilah. lepas tu duduk dekat pantai bawah pondok sambil hirup udara segar.

Pukul dua macam tu dok muka kesian konon boleh check in.  Tapi tak harapan.... Sebab dia kata Chalet makan masa untuk mengemas.  Yelah... lagi pun check in pun pukul 3.00 Kita orang ni yang sampai awal sangat.

Pukul 2.30 petang kita orang dapat kunci untuk chalet kami.  Yang best Chalet Cik Siti mengadap laut.  Saja je pilih mengadap laut.  Nak tenangkan fikiran katanya.  Tapi chalet yang mengadap laut kena bayar lebih.

                                           Inilah chalet tu.... Nampak kecik kan?  tapi boleh ada 3 bilik.  Satu bilik besar, satu sedehana dan satu lagi kecil yang muat untuk 2 katil bujang.

Memang terkejut Cik Siti bila masuk dalan Chalet tu.  Luar nampak kecik tapi.... ada tiga bilik! dua bilik air dan juga ruang tamu.  Berlantaikan kayu memang Cik Siti berpuas hati.  Ada anjung dan juga parking untuk kereta.  Ada wifi free dan TV flat screen okey!

     Yang ni ruang tamu yang lantainya 100% kayu.  Anak-anak Cik Siti dok ulang-alik sebab nak dengar bunyi kayu tu... sronok sakan dia.  Mana tak?  lantai kat rumah batu.  Tak ada bunyi....


Siap ada anjung dan parking kereta lagi.


Yang belakang tu bilik paling besar.  Yang tengah kecil dan yang depan bilik sedang besar.



Cafe Tanjung Bidara Beach Resort 

Macam biasalah aktiviti mandi-manda petang tu.... dan anak-anak ulang alik mandi kolam dan pantai.  Bukan jauh pun.  Lagi pun boleh perhatikan dia orang tu.  Sambil tu tengok matahari terbenam....Subhanaallah....


Anak-anak Cik Siti yang gembira bermain dengan mak sedare.....

Seronok punya seronok jom layan  Tanjung Bidara Beach Resort yang BEST! - 2

Cik Siti Gila Kuasa?

Siti Norshimah Md Yasan | Friday, October 31, 2014 | 2 Comments so far

Bertemu kembali....

hari yang memenatkan... hari ni Cik Siti jadi gila kuasa... (Hahaha...Gelak jahat jap)
mahu tidak, hari ni Cik Siti buat 3 kerja.... Sebab tu Cik Siti kata yang Cik Siti ni gila kuasa.

pagi Cik Siti duduk kaunter...
tengahari Cik Siti ganti supervisor. petang lak Cik Siti pukul 6.00 petang baru buat kerja hakiki Cik Siti iaitu admin  buat punch kad dan semak filing.

kalau macam ni hari hari mahu kurus Cik Siti. Tak payah nak pening diet, kan?

okeylah...

Mahu rehatkan badan dan minda

Kuih keria penuhnya sira,
Gula melimpah manis dan pekat,
kalau kerja tidak berkira,
orang sayang gaji pun berkat.

Cik Siti Motivated

Siti Norshimah Md Yasan | Tuesday, October 28, 2014 | 2 Comments so far
                                         Ehsan dari google
Selamat Pagi semua...

Tajuk penuh emosi...

Awal tahun untuk tanamkan azam

Azam Cik Siti bermula.... menjadi orang yang sabar....

Nak telan mati mak, nak diluah mati bapak....

Yakin dengan diri sendiri.... dan yang penting ALLAH yang Esa

Bahawa ALLAH bersama-sama dengan hambanya yang sabar...

Mood down down down...

Lawan!  jangan sampai tersungkur!

Walau apa pun Cik Siti yakin dengan berkat kesabaran itu....


Sayang pelita habisnya basah,
Sumbu dibawa belati diasah,
Kalau hati rasa susah,
Kemana ingin dibawa kisah.

Selamat Tahun Baru....

Siti Norshimah Md Yasan | Saturday, October 25, 2014 | Be the first to comment!

Anak teruna tidak berbaju,
Menyusup pelepah diikat-ikat
Tahun Baru azamnya baru,
Tingkatkan keimanan bertambah berkat

Family Day TMpoint Kepong Primaland Port Dickson

Siti Norshimah Md Yasan | Friday, October 24, 2014 | 2 Comments so far

Selamat bertemu semua...

Yang sebenarnya cerita dah basi sangat dah.  Baru sekarang nak updated cerita pasal Family Day opis Cik Siti.

Pada tanggal 30-31 Ogos pihak TMpoint Kepong dah ambil keputusan untuk mengadakan Family Day 2014 yang berlangsung di Primaland Port Dickson yang dulu juga dikenali sebagai Tiara Beach Resort.

Setiap perancangan mesti ada orang kuat, kan?

Pengerusi dia mestilah bos... Hait!  Puan Wani

Yang jadi ke hulu kehilir ni... Muka Cik Siti yang tak beberapa comel.  Sambil di sokong oleh ramai teman dan sahabat.

Cik Siti yang kerja deal dengan hotel.... bantuan dari Hanim....

Cik Siti yang kerja mengumpul segala dana dan menguruskan kewangan.  Bukan senang kerja ni....

Masa tu selagi tak sampai masa Family Day Cik Siti tak lena tidur.  Yelah... takut kalau ianya berjalan tidak seperti di rancangkan.

Memang ada.  Yelah.... kita merancang dan segalanya bergantung kepada nasib, ye tak?

Beberapa teman yang tidak berpuas hati dengan bilik yang masih belum berkemas semasa check in.

Dan juga game yang sepatutnya berlangsung pada hari sabtu tu terpaksa ditunda pada hari ahad kerana masih ramai lagi yang tak sampai gara-gara jalan jammed.

Cik Siti yang bertolak pada pukul 10.30 pun sampai pukul 2.30 petang.  Tapi sampai sana sempat juga Cik Siti mengagihkan bilik dan tag masuk ke taman tema sebelum mereka sampai.

Hari Sabtu 30 Ogos 2014

Game show yang sepatutnya pada hari sabtu terpaksa ditunda kerana ramai yang belum sampai lagi.  Merayu dengan pihak hotel kalau boleh pinda.  Nasib baik keesokkannya tak ada orang booking.  kalau tidak memang melepaslah kita orang.

Malam tu kita orang ambil keputusan ke pantai untuk acara bakar membakar.  Memang senak kita orang makan.  Ayam bakar, kambing bakar, satay, otak-otak, dan yang best kita orang tak sempat nak bakar daging burger sebab kekeyangan dan anak-anak dan mula letih.




Sampai hotel dah pukul 12 t/malam.  Esok lagi-pagi dah bangun untuk game.  pukul 8.30 kena ada dekat kolam.  sebab game mula pukul 9.00 pagi.

Ahad- 31 ogos 2014

Pagi tu pukul lapan kita orang berkumpul di medan letak kereta untuk sarapan pagi.  Terima kasih Hamdan, Akmal dan Ejoy yang menjadi runner pagi tu untuk belikan sarapan.

Selesai sarapan kita orang terus ke kolam untuk acara game.  Yang ini Cik Siti selitkan gambarlah ye.

Antara Game yang kita orang main:

1. Charlie Chaplin
2. Belon Air
3. Phua Chu Kang
4. Puzzle
5. Tarik Tali



Ok zoom gambar game yang sempat di snap oleh Amie.... TQ Amie jadi photographer kami.



Yang ini Game Charlie Chaplin.  Game yang paling lucu.  Kena pakai kain pelikat, selitkan bola di celah kelangkang dan pegang papan tanda tu.  




Yang ini game belon air.  kena passing jangan sampai belon pecah. Game ni group Cik Siti menang.  Yang sedih Cik Siti dengan Cik Abang kena pisah.  Huhuhu tak adil langsung!  Group Cik Siti yang bawah tu....

Yang ini game Phu Chu Kang.

Caranya kena celup kaki dalam air menggunakan boot kuning tu.  pastu masukan ait dalam baldi.  Yang ni group satu menang.  Sebab kita orang main tipu.... Hahaha...
Muka-muka yang tak sabar nak main game yang seterusnya.  Game puzzle tak ada gambar nak capture.  Agaknya si Amie tu sibuk main air.  Yelah.... orang lain main air.  Takkan nak tengok je kan?  Okey Amie... Akak faham...
Yang ini acara kemuncak.  Acara tarik tali.  Yang ini.... Entah kumpulan mana yang pun Cik Siti tak perasan.  Sebab yang pasti kita orang yang last sekali... Hahaha.... Kita dah kalah kita orang pergi mandilah.... oleh sebab kalah, Cik Siti tempelkan gambar group Cik Siti.  Hehehe..
Yang ni group Satu.  Group Cik Abang.  

Yang ni group 2


Walau bagaimana pun memang kita orang seronok hari tu.  Cover untuk hari sabtu.  Setiap majlis dan acara tidak semestinya sempurna, ye tak?  

Minta maaf kepada semua yang ada rasa tidak puas hati dengan perjalanan Family Day hari tu.  Mana yang baik datangnya dari DIA dan yang buruk datangnya dari saya.  

Okey... dah panjang lebar dah ni.... 

Sedia berjumpa lagi....

Adios...

Kalau ada sumur di ladang,
Bolehlah saya menumpang mandi,
Kalau ada umur yang panjang,
Ada rezeki kita berjumpa lagi....



 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page