Sebaya....

Siti Norshimah Md Yasan | Wednesday, May 07, 2014 |
Empat orang kanak-kanak rebina kat atas ni semuanya sebaya.  cuma yang bezanya adalah bulan sahaja.  kalau nak ikutkan ada dua lagi yang sebaya tidak dalam gambar ni.  Yang hujung tu puteri Cik Siti yang kecik.  Yang lain tu semua sepupu Cik Siti.  Tengok sepupu Cik Siti sebaya dengan anak Cik Siti.  hehehe...

Okey, Yang bertudung tu anak Cik Siti.  lahir pada bulan Januari (Awal tahun).  Sebelah dia sepupu Cik Siti Faris yang lahir pada bulan Disember(hujung tahun) sebelah dia pun sepupu Cik Siti si Umi yang lahir pada bulan 5.  sebelahnya Zafirah yang lahir pada bulan Julai.

Ada dua orang lagi yang sebenarnya lahir pada tahun yang sama iaitu Nabilah yang lahir pada bulan september/oktober dan last sekali Fitri yang lahir masa Syawal.  Masa diorang kecik-kecik dulu massa balik kampung mahu bersenauk (bahasa Melaka yang bermaksud bising) sampaikan Pak sedara Cik Siti kata dah macam dalam hospital bersalin...  hahaha.... bayangkan 6 orang dalam tahun yang sama.  Bersambut-sambut.  lepas sorang-sorang yang bersalin.

Motif nak cerita? Saje jer....Hehehe....

10 comments:

  1. Yang paling awal keluar dari perut ibu die tu la yang paling comel. Yang lain lagi besau dari die. Hihihi

    ReplyDelete
  2. Cik Izah: itu le pasal... silap haribulan org kata mak dia tak bagi makan...huhuhu

    ReplyDelete
  3. kak atie: pak sedare saya pun muda dr saya... hehehe

    ReplyDelete
  4. meriah ni bila musim raya
    memang seronok tengok telatah anak2

    ReplyDelete
  5. En Tehr: Memang betul tu... masa tulah nak kenal akan saudara mara

    ReplyDelete
  6. Mizah: tau tak apa. itu 6 tahun. silap haribulan dia tinggi dari kita nanti

    ReplyDelete
  7. Mesti Kak Siti ni antara cucu yang terawal kann.. tu yang sepupu sepapat pun kecik lagi! Sama dengan Nita jugakkk. hehe. Yang dalam perut pun ada lagi...

    ReplyDelete
  8. Anita: dah akak cucu sulung. itu yang sepupu muda-muda termasuklah pak sedare...hehehe...

    ReplyDelete

Dah baca sila komen ye... Terima kasih...

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page