Reach Out TMpoint Selangor

Siti Norshimah Md Yasan | Wednesday, April 13, 2016 |
Kembali Bersiaran....

Harap semua sihat-sihat belaka walau pun cuaca yang tidak begitu mengizinkan.  Banyakkan minum air dan kurangkan aktiviti luar.

Bercerita tentang aktiviti luar, Cik Siti nak le cerita tentang Reach Out TMpoint Selangor pada 27 Mac 2016 (Masih hot lagi cerita ni) yang diadakan di Kalumpang Resort And Training Centre Hulu Selangor (yang mula-mula Cik Siti ingat kat Hulu Langat).  Hai... nampak sangatkan yang Cik Siti ni buta Geografi.  Tak boleh salahkan Cik Siti, sebab Cik Siti memang tak minat dengan subjek ni.

Okey, sebanyak 11 TMpoint yang menghadirkan diri boleh dianggarkan 200 orang termasuk family dan ada juga yang tidak boleh hadirkan diri gara-gara tarikh bertukar last minit.  Ikutkan perancangan 26 mac.  Oleh sebab-sebab teknikal, maka ditunda ke 27 Mac.  Walau macam mana pun Cik Siti still join sebab tak ada program lain dan ke sana bukannya jauh sangat pun.  Lebih kurang satu jam je.

Wajah anak-anak Cik Siti yang teruja bila sampai kat sini


Cik Siti bertolak dari rumah lebih kurang tujuh dan sampai pukul 8 pagi.  Selepas daftar tu, kita orang diberikan sarapan Nasi Lemak, kuih dan Teh Panas.  Marbeles kau.  Tapi yang sebenarnya hati ni berdebar le juga sebab ada game.  Pulak tu Cik Siti group 2 dan seperti entri yang dulu-dulu tu Cik Siti ni memang tak ada 'seni' dalam game ke benda ni.

Bila dah siap makan dan ucapan, kanak-kanak ada juga gamenya dan dibuat di dalam dewan sahaja.  So.... yang kita orang ni mak dan ayah kena berkumpul untuk permainan luar.  Ada sepuuh kumpulan dan di beri dua group untuk permainan air dan darat.  Nasib baik yang kumpulan 1-5 permainan dart dulu.  Kalau tidak, memang tak selesalah lepas permainan air terus nak permainan darat.

Permainan darat ada 3 game.  Pertama Boling Kelapa, kedua Lari kepit bola (yang membuatkan keayuan Cik Siti jatuh 100%) dan yang last sekali mumia.

Inilah hasil kerja berpasukan.  Kita Orang namakan mumia tukang kebun. 
Bila dah selesai permainan darat, so kita orang beralih ke permainan air.  Yang ini Cik Siti mengelat sikit.  Yang sebenarnya malas nak masuk air.  Itu motif dia.  Cik Siti ambik tag no terus lekat kat t-shirt Cik Abang.  "Abang, Take over.  Nak tengok anak." Nampak tak alasan tu.  Macamlah anak Cik Siti ni baru setahun jagung.  Lagi pun ramai kot yang jaga bebudak ni.  Cik Abangpun dengan rela hati dan muka ada senyum terus je join.  Ha...ha...ha....  seronok tul tengok dia orang berkubang dalam air.


Nampak tak?  muka ada senyum. Seronok dia dalam air walau pun mula-mula segan nak join sebab tak kenal.  



Okeylah,  bila dah habis game semua tu, acara lucky draw dan penyampaian hadiah pula diadakan.  Sebelum tu, kita orang melantak makan tengah hari.  Memang best makan tengah hari tu.  Gulai nenas, ayam berempah dan ulam.

Yang bestnya hari tu. rasaya mungkin rezeki dari Allah, anak Cik Siti dapat hadiah bagi pertandingan mewarna dengan tiup belon.  Lucky draw pun Cik Siti dapat.  Dan yang last sekali memang tak sangka yang group kita orang dapat No 3. Okeylah tu kan dari 10 kumpulan.

Bila dah habis semua.... apa lagi.... mandi time....

Kesimpulan..... walau pun sekejap tetap best!

No comments:

Post a Comment

Dah baca sila komen ye... Terima kasih...

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page