Cuti-cuti di Kampung

Siti Norshimah Md Yasan | Saturday, February 20, 2010 |
Betapa gumbiranya hati cik Siti bila balik kampung minggu lepas. al-maklum le cuti panjanglah katakan. cuti tahun baru cina cik Siti ambil kesempatan balik kampung cik Siti kat melake... itu betuahnya kawin dgn orang satu kampung dan juga sedare. tak yah nak gaduh balik kampung sebab kampung same... okeylah, balik kampung ari tu kaki masih lagi tak elok tapi dah gatal nak jalan-jalan. balik pagi sabtu tu cik Siti terus balik kampung dulu.

Malam tu kononnya nak gi urut kaki tapi terpaksa batalkan sebab hubby cik Siti ajak gi Melaka. Lepas maghrib cik Siti gi le melake dengan ibunda dan adik-adik cik Siti angah dan Nurul. destinasi pertama cik Siti gi Jusco yang baru dibuka di bandar melaka bersebelahan dengan Tesco melake.

Dah puas cuci mata, cik Siti gi air pancut berirama di kampung jawa. cantik, menarik dan mengasyikkan. jejak saja kaki berkumandang lagu dondang sayang. sedap je telinga ni mendengarnya. tak lupa juga dengan lagu-lagu cina( tahun baru cina le katekan...)


Tengoklah si syasya dengan Firdaus.... seronok tul dia orang tu.

Malam tu kami sampai rumah kul 1030 malam. esok lak dah plan nak gi mandi-manda. kat mane ye. akhirnya ibunda kata jom gi pengkalan balak.
inilah ibunda cik Siti beristirehat di dalam khemah.



Syasya yang takut mandi. cuma berani main di tepi pantai.




Firdaus yang seronok main pasir dan air



tengoklah kita orang sekeluarga.... tak ingat dunia main air... hehehe....
esoknya tak g mana. cuma pak dare dan kaum kerabat dia nak buat barbekiu... maaf le sebab mase ni bateri kamera dah kondem. kalau nak tahu apa yang terjadi jom le terjah kat blog sepupu hubby cik Siti ni....
Okey Nurul.... jangan mare....

3 comments:

  1. hehehe..x3..xde marahnye..hehehe..nice holiday ann..?!

    ReplyDelete
  2. angah: nanti nak updated trip lain lak... nak gi duck tour le
    Nurul: he... he... nanti bakar agi ye

    ReplyDelete

Dah baca sila komen ye... Terima kasih...

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page