Cerita-ceriti semalam -21/07/2010

Siti Norshimah Md Yasan | Thursday, July 22, 2010 |
gambar sekadar hiasan

ok en3 kali ni cik Siti nak kongsi cite apa yang jadi semalam (21/07/2010). bukan apa, ari tu nyaris-nyaris punch kad cik Siti jadi merah. semuanya sebab hujan. nasib baik sampai kul 820 walhal kalau biasa cik Siti boleh sampai kul 745 pagi. jauhkan bezanye.... dah namamye KL kalau jalan x sesak bukan KL namanye....

oklah... semalam....
Cik Siti bangun pagi cam biasa-630 pagi
Cik Siti keluar rumah cam biasa-710 pagi
anto kat rumah pengasuh dan singgah di kakak cermin mata cam mana rutin Cik Siti bila hubby cik Siti keje malam.(beli mee goreng yang sedap)
Cik Siti naik bas cam biasa-730 pagi- Cik Siti panggil bas antie sebab driver dengan konduktor dia pompuan cina....
Bas Jalan pun cam biasa -730 pagi....

tak sempat antie tu nak merempit dengan bas dia..... o...la...la... belum sampai jalan besar dah jam. Cik Siti pun wat tak tahu sebab cik Siti pikir mungkin sebab trafic light nak keluar ke jalan besar. ala... pas trafic light tu ok le....
tp..... oh no! nampaknya nak KL memang jam. Fly over dari sungai buloh pun jam. sudah. tak gerak lak tu. jam dah nak dekat pukul lapan. cik Siti masih lagi kat kawasan rumah cik Siti!

tak boleh jadi... cik Siti bagi SMS kat ketua. mungkin lambat. yelah... dari dia tembak cik Siti baik Cik Siti tembak dulu. He..he...he... berdedikasi tul. memang dah jam, nak wat cam ne. dalam bas pun cik Siti berangan. bukan berangan nak dapat duit, tapi dok fikir cam ne leh jam cam ni. dan logiknye ialah:

1) mana mamat rempit yang selalu naik motor naik kereta ari ni sebab -Hujan
2)mana yang selalu kuar kul lapan kuar awal sebab-Hujan
3)mana yang bawa kete mesti bawa slow jalan licin sebab-hujan
4)memang waktu orang nak gi keje
5)Mak ayah ada yang nak anta anak sekolah.....

dah sampai sri damansara. driver bas dah tak tahan terus belok masuk dalam sri damansara ikut kawasan kilang. 'mana sanggup u mahu tunggu' wah! brutal lak antie ni. mana penumpang yang biasa turun kat flyover sri damansara tersenyum lebar sebab bas tu benti betul-betul depan kilang diaorang. he..he..he..

mana yang tak pernah masuk jalan sri damansara dok pucat muka. yelah... takut mana pulak driver bas ni nak bawak kan? cik Siti buar dek je sebab cik Siti tahu jalan tu. Tu dia.... dia kuar kat kompleks desa kepong... mana yang pucat muka nak benti kat kepong sentral tersenyum puas....

nasib baik le cik Siti sampai sebelum kul 830 pagi. kalau tidak dalam sejarah punch kad cik Siti merah.... thank antie sebab bawak bas memang brutal dan pilih jalan lain yang lebih berisiko. bukan apa, buatnya jam juga ha....ha...ha.. tak ada harapanlah cik Siti nak sampai awal....


2 comments:

  1. ujan yang turun bagaikan mutiara...

    (ehehe..komen takde kene mengena dengan objective entry...huhuhu)

    ReplyDelete
  2. sbb itu le jam... sbb orang tunggu ujan tu jadi mutiara....he...he...he...

    ReplyDelete

Dah baca sila komen ye... Terima kasih...

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page