Bayu Kenangan Hilang Seri?

Siti Norshimah Md Yasan | Thursday, January 03, 2013 |


Baca tajuk kat atas tu macamlah blog Cik Siti blog ternama.  Macam le blog kita ni macam blog yang orang selalu dok singgah.  Nak dapat 10 pageview pun susah macma-macam alasan. Seri? berseri sangat le blog Cik Siti ni.

Yang diluahkan oleh rakan Cik Siti di tempat kerja yang selalu juga terjah kat blog Cik Siti.  Dia bertanya kat Cik Siti:

"Kak Shim, kenapa blog Kak Shim dah tak ada pantun cam dulu-dulu. Tak bestlah kalau tak ada pantun.  kalau ada pantun membuka kata tu best sikit."

O... ye ke.... tak tahu pulak yang dia orang pun suka dengan pantun.  Sebab sebelum ni masa blog Cik Siti sekitar tahun 2009 memang ada pantun dalam membuka entri. sekarang dah tak de. boleh tu boleh.... tapi kekadang tu kering idea nak buat pantun.  sebab pantun ni selalunya datang dengan sendiri.  bila dipaksa jadi macam tak kena je pantun tu.

Insyaallah.... mana yang baik tu akan dibuat....sabarlah ye dik....

6 comments:

  1. Peria sedulang untuk ditanam,
    Kulat mati diketuk andang;
    Saya datang memberi salam,
    Hajat hati untuk bertandang. :)

    ReplyDelete
  2. yups, benar sangat tu
    pantun tak suka dipaksa-paksa
    jadi keras kejung nanti
    hehe

    ReplyDelete
  3. Ummi kami:
    Puteri Manis cantik berseri,
    Cantik berseri indahnya rupa,
    Terima kasih sempat diberi,
    Bertandang diteratak tiada seberapa.

    En Tehr:
    Dah lama tinggalkan pantun ni.... itu yang agak berkarat sikit.

    ReplyDelete
  4. Basah kayu menadah guri,
    Kebun sudah gelap cuaca;
    Usah cik bayu merendah diri,
    Pantun mu indah sedap dibaca.


    ReplyDelete
  5. ada plak eh bayu kenangan. hehe

    ReplyDelete

Dah baca sila komen ye... Terima kasih...

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page