Berapa lama anda setia dengan nombor?

Siti Norshimah Md Yasan | Saturday, November 23, 2013 |
                                      inilah rupa bil Cik Siti dolu-dolu....


selamat bertemu kembali....

Jangan salah sangka dengan tajuk entri yang entah apa-apa tu ye,  walaupun memang ada kesinambungannya.  bukan nak cerita tentang tarikh nombor atau nombor 4 angka (selisih) ye. Kalau nak ceritakan pasal nombor tarikh sampai esok pagi pun memang tak habis cerita punya.

Psstt! Cik Siti nak tanya dah berapa lama usia nombor telefon anda? Mungkin dah sama usia dengan anda atau pun baru nak berputik jagung.

Erm.... kalau nombor telefon rumah baru je Cik Siti tukar kepada Unifi walau pun Cik Siti kekalkan nombor streamyx.  Yelah... mana tahu.... kalau jadi apa-apa nombor nombor streamyx boleh backup.  Tak yah bayar pun sebab tak ambil bil terperinci. kalau ikutkan nombor streamyx tu Cik Siti guna dah lebih kurang sembilan tahun.  yelah... dari anak Cik Siti si abang tu kecik sampai dah nak masuk ke darjah 4.

Tapi yang tak boleh tahan nombor handphone Cik Siti.  Masuk tahun ni Cik Siti dah pakai 13 tahun.  Masa tu baru je masuk kerja.  Mula-mula memang malas nak guna.  tapi bila dah kena bebel dengan bonda..... ambik juga.  Masa tu Cik Siti apply untuk line TMtouch.  Mula-mula handaphone yang Cik Siti guna handphone Motorola yang kena masukkan kadnya sekali.  Tak macam sekarang ni.  masukkan sim card je.  Handphone yang dulu orang kata baling kat anjing pun anjing boleh pengsan.  ye ke?  Tak cuba le pulak.  puas nak samak nanti.

Tahun lepas masa Cik Siti tukar handphone dan mintak masukkan sim card ke handphone baru tercengang jugalah dia orang.  Yelah.... mana ada lagi TMtouch sekarang ni kan?  yang ada pun celcom. "Akak tak  pernah tukar ke sim card ni?  Dah antik sangat dah sim card ni." Cik Siti senyum je...

"ala dik..... masih elok lagi.  nak tukar buat apa?  lagi pun tak ada masalah." Senyum je Cik Siti tengok budak tu.  Kalau 20 tahun lagi kalau Cik Siti tak tukar nombor mahu masuk muzium Cik Siti punya sim card tu.  Hehehe....

Tapi... yang sebenarnya Cik Siti tak boleh challenge nombor telefon rumah Tok Yah Cik Siti.  dah 20 tahun dia kekalkan nombor telefon dan masih setia lagi dengan TM.

Anda bagaimana? Cewah.... macam dalam iklan lak.

4 comments:

  1. Dulu pernah pakai .. tapi dah tukar hahahah

    ReplyDelete
  2. retro tu....salam singgah sini
    http://ceritamayapersada.blogspot.com/2013/11/operasi.html

    ReplyDelete
  3. nampak sangat, kan? budak sekarang ni pun lagi advanced

    ReplyDelete

Dah baca sila komen ye... Terima kasih...

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page