Sedar Diri

Siti Norshimah Md Yasan | Monday, May 21, 2012 |
Okey.... sekarang nak cerita tentang bagaimana Cik Siti dok rasa kerdil diantara pelajar-pelajar yang rata-ratanya celik IT.

 Dalam kata barang naiklah.... kos hidup naiklah.... tup tap memasing di tangan galaxy tab 10.0, samsung note... kiri kanan lak tu. isk!isk! diorang bukan main lagi tweet. yang Cik Siti dok peratikan je. Yang sebenarnya bukan Cik Siti datang bukan nak join mereka tetapi oleh sebab menantikan penyampaian hadiah untuk Pertandingan Penulisan Blog sempena Minggu Sosial Network anjuran TM 17 Febuari lalu Cik Siti datang juga. itu pun Cik Siti datang dah nak tengahari memandang anak Cik Siti tak beberapa sihat.

 bila pandangkan mereka bukan main asyik dengan tab dan h/p yang ada wireless internet, Cik Siti pun tak nak mengalah... Cik Siti keluarkan h/p Cik Siti dan Cik Siti pun slide juga... walau pun tak boleh surf internet... he...he...he... saje je... sedar diri... siapa diri kita... w850i je. 

masa tu diaorang dok tengok-tengok. mungkin dia kata apalah kakak ni buat kat sini. sudahlah datang lambat. Cik Siti tengok diaorang tweet secara online dan skrin besar telah dipasang untuk melihat maklumat dan juga soalan untuk pada juri. orang taip tweet Cik Siti taip SMS...he...he...he... lagi pun Cik Siti bukannya ada akaun twitter ni... tak pandai pun.. yang pandai cuma FB dan blog je. Bila dijemput untuk menghadirikan diri bagi majlis penyampaian hadiah baru tahu anak-anak zaman sekarang memang mewah. Erm... tak apalah... janji mereka perlu berfikir dengan sebaiknya untuk tidak melukakan hati ibu bapa dan belajar dengan bersungguh-sungguh

4 comments:

  1. ermm..tu pon kate gaji tak cukup...manusia...

    ReplyDelete
  2. tengok budak2 sekarang
    hp mereka mengalahkan mak ayah
    tak tahu nak kata apa dah...

    ReplyDelete
  3. Assalam..
    pernah juga rasa suasana macam tu dulu time interview, ceritakan pada hubby..
    akhirnya, dia hadiahkan galaxy S....

    ReplyDelete
  4. Alahhh..
    Betul tu, selagi dorang mampu nak pakai. Kita tengokkan aje. Tumpang tengok pun jadilah. HUHU. Nita pun takde benda alah camtuuu..

    ReplyDelete

Dah baca sila komen ye... Terima kasih...

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page