Kenangan dulu-dulu....

Siti Norshimah Md Yasan | Wednesday, November 03, 2010 |
okey.... nampaknya dah lama Cik Siti tak updated blog kiut Cik Siti ni. al-maklumlah bz woman katakan. FB, tinta pena dan bayu kenangan semua nak kena updated. itu pun Cik Siti dah lama tak updated blog opis Cik Siti.... tak larat rasanye. kali ni cite sal dulu-dulu... zaman kanak-kanak ribena yg tak boleh dilupakan.

rasa-rasanye siapa yang sebaya dengan cik Siti mesti tahu dengan permainan dulu-dulu yang tidak pernah guna material. kalau ada pun yang murah punya. tak macam sekarang, anak-anak gah dengan PSP, GAMEBOy, PS1, PS2 semuanya perlukan fulus... mungkin sebab kawasan yang terhad.

dulu-dulu... Cik Siti dengan pak dare semuanya sebaya... permainan yang paling best adalah... main getah, nyorok-nyorok, konda-kondi, galah panjang,teng teng baling selipar dan juga kejar-kejar. He...he...he...

seronok juga bila ingatkan semula. Cik Siti dulu-dulu memang anti dengan hubby cik Siti. yelah.... dia tinggi, langkah pun panjang. Yang Cik Siti ni tak cukup ketinggian, montel lak tu...so... senang cite asyik Cik Siti je yang jadi... last-last cik Siti kuarkan senjata Cik Siti... (Nangis le apa lagik) tau takut dia. Cik Siti memang cuak kalau main kejar-kejar atau galah panjang dengan dia. Asyik Cik Siti je yang jadi. yang paling cik Siti suka main teng-teng. sebab dia memang tak kacau. sebab dia tak suka main teng-teng. Teng-tengkan permainan budak pompuan.

satu lagi permainan yang dia tak boleh nak join main pondok-pondok. la...la...la...la... kalau join mesti kene ejek kan? ha...ha...ha... padan muka dia. tapi dia ni memang jenis yang tak puas hati... masa main kejar-kejar atau baling selipar dia balas dendam kaw-kawnye...

itulah permainan yang selalu Cik Siti main dulu-dulu... rasanye nak kembali pada zaman kanak-kanak yang ceria sentiasa...

6 comments:

  1. ermm, i pun tak pernah nak main pondok-pondok ni time kecik.. rugi pulak rasanya

    ReplyDelete
  2. main getah?
    berkilo-kilo dapat kumpul getah
    hehehe

    ReplyDelete
  3. bspotgurl: he..he..he... kat kampung kawasan luas... kena pulak seronok cari barang terbuang...pas2 main pondok2.

    tehr: dulu getah murah... seposen pun leh dapat banyak

    ReplyDelete
  4. sekarang budak2 sibuk main facebook tak merasa keseronokan mainan budak2 dulu.

    ReplyDelete
  5. Semua tuh tinggal kenangan. Budak-budak zaman sekarang dah tak kenal permainan semua tuh kerana mereka lebih kenal PSP, PS3 dan Wii

    ReplyDelete
  6. yup.. dulu2 manade game komputer/digital ni
    ALL IN ONE

    ReplyDelete

Dah baca sila komen ye... Terima kasih...

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page