Lagu Raya Kegemaran... Tag dari Cik Anita

Siti Norshimah Md Yasan | Friday, August 19, 2011 |
Ha...ha...ha... walau pun tak mention nama namun dengan tak segan silu Cik Siti nak menempel juga untuk join tag Lagu Raya Kegemaran dari Cik Anita. lagi pun raya dah tak lama lagi kan? kat radio dah banyak lagu raya berkumandang. Nah, ini lagu yang Cik Siti minat dari dulu...

Sanisah Huri

Aidil Fitri

Kini tiba masanya berhari raya
Muslimin dan muslimat sembahyang bersama
Menyembahkan diri pada yang kuasa
Bermaaf dan maafan di antara kita

Sesudah bersembahyang di pagi hari
Menziarah pusara kaum keluarga
Bunga ditabur doa pun dibaca
Mudah-mudahan rohnya dicucuri rahmat

Selamat hari raya hari mulia
Dari hati ke hati kutujukan kata
Untuk ayah bonda dan juga keluarga
Putera puteri negara di sempadan sana

Allah Allah Allahu Akbar (2x)

Kepada suaminya yang dikasihi
Maaf zahir dan batin mohon si isteri
Kalau salah terkasar bahasaku
Ampun dan maaf kekanda yang dinda harapkan

Kepada kekasihku yang baik budi
Bimbingan dan panduan selalu diberi
Kalau kusalah silap kau maafkan
Mudah-mudahan kita akan berkekalan

Allah Allah Allahu Akbar (2x)



okeylah.... kalau tag orang pun tak best juge... walau bagaimana pun nak tag dulu dua anak dara ni:


Cik Nahdatul Izah

dan SEMUA BLOGGER YANG BERTANDANG(JIKA SUDI)


4 comments:

  1. saya masa kecik2 dulu suka lagu saloma tu

    mintak mak, kuih sepotong

    ReplyDelete
  2. hihihihihi..

    bsguslah Kak Siti! terima kasih sudi buat ye. Nita sebenarnya ada jugak terpikir nak tag nama Kak Siti, tapi takut menyusahkan ke. Tu jadi tak tag sapa-sapa. Tapi lepas ni kalau ada mana2 tag, comfirm Nita letak nama akak! hehe

    :)

    ReplyDelete
  3. huhuhu..kene gak ke...ye akan diselesaikan secepat mungkin...

    ReplyDelete
  4. Kawe banyak lagu fav raya dulu2.. susah nak pilih. Mungkin arwah sudirman - dari jauh ku pohon maaf dan, arwah Tan Sri P.Ramlee - suara takbir antara paling ngetop buat kawe.

    ReplyDelete

Dah baca sila komen ye... Terima kasih...

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page