Lagu-lagu dalam filem-I

Siti Norshimah Md Yasan | Sunday, June 19, 2011 |
Hari ni Cik Siti nak jamu halwa teling blogger dengan lagu-lagu di dalam filem sebelum terbitnya gambar wayang berwarna... senang cerita yang lelama... masa tu Cik Siti pun belum lahir... bak kata senang cerita waktu bonda masa mude-mude dulu... Jom.... layan... sesekali dengar lagu best juga... takkan nak dengar Cik Siti membebel sajakan?

1)Filem Gurindam Jiwa
Lagu evergreen yang tidak pernah dilupakan sehingga kini... iaitu lagu Gurindam jiwa




2)Filem Bawang Merah Bawang Putih
-lagu Bunga Hutan
Lagu ni paling yang Cik Siti suka kalau tengok cerita ni... macam happening je...




3)Filem Anakku Sazali
-Lagu Joget Pinang Muda
Filem yang banyak memberi kita pengajaran dan juga lagu yang menusuk kalbu



4)Filem Bujang Lapok
-Lagu mendayu Nak Dara Rindu
Filem komedi yang sehingga kini masih lagi kita tidak jemu menonton cerita main ketuk botol...




5)Filem Isi Neraka
-Lagu Tanda Kasih
Cerita yang ingat-ingat lupa lagu dia memang Cik Siti ingat...he...he...he...




6)Filem Sumpah Orang Minyak
-Lagu Tari Tualang Tiga
Filem sibongkok yang berubah menjadi seorang insan yang tampan tetapi terikat dengan sumpah.




kalau nak ikutkan banyak lagi lagu-lagu di dalam filem... nanti Cik Siti sambung lagi...

Note: Layan lagu lama ni memang best....

2 comments:

  1. Rasanya tidak ramai penyanyi zaman sekarang mampu membawa lagu malayu lama

    ReplyDelete
  2. sudin dengan botol tu
    memang tak boleh nak lupa
    idea yang bagus dan lucu semacam je
    hehe

    ReplyDelete

Dah baca sila komen ye... Terima kasih...

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page