Betapa Bangganya aku...

Siti Norshimah Md Yasan | Wednesday, June 01, 2011 |
salam rakan blogger.... penatnya menyapu sawang yang dah bermaharajalela dalam blog comel ni... mengalahkan orang VIP nak updated blog. orang VIP pun ada masa nak berceloteh..


okey... semalam sewaktu-waktu balik dari kerja lebih kurang 8 malam...
sambil melintas jalan untuk ke Jaya Jusco...excuse me.... bukan nak shopping
ye... cuma nak tunggu Cik Abang jemput kerja. entah bagaimana masa
melintas jalan bila lampu isyarat pejalan kaki berwarna hijau... tetiba je rasa
bangga dan megah lak yang menyelinap di setiap lubuk hati... kenapa? sebab Cik
Siti nampak BMW, MERZ, ALFARD, berhenti memberi jalan untuk Cik Siti....
ha...ha...ha... betapa bangganya... sebab mereka kena beri lintas hormat kat Cik
Siti...

Betapa kuatnya kuasa lampu isyarat sampai kereta yang harga berjuta atau berbillion kena akur dengan peranannya. Bila sampai sahaja seberang jalan kembang kempis hidung Cik Siti bila mereka-meraka yang menggunakan kehebatan kereta berjenama besar barulah dapat meneruskan perjalanan itu pun bila lampu hijau menyala....


Apa kata anda bila melintas jalan dengan menggunakan tatasusila yang
betul mesti rasa bangga... tidak kiralah di lampu isyarat atau pun
menggunakan
jejantas sebab mereka yang berkereta hormatkan kita... yang
penting menggunakan
jejantas betapa bangga sebab kita berada di atasnya....
he..he..he..


Note: betapa keringnya idea Cik Siti ni sampaikan pasal lampu isyarat pun jadikan entri

5 comments:

  1. alah jgn bgtu cik ct ni kira ebtry yg best gak..slu org cerita pasal trafik jem..jln sesak balik keje cik ct ceter bangga orai tuh heee

    ReplyDelete
  2. moga perjalan pergi dan balik cik ct selamat pegi dan pulng amin..

    ReplyDelete
  3. hehe
    betul la, kan
    yang mahal2 pun kena beri laluan kepada pejalan kaki

    ReplyDelete
  4. pejalan kaki lebih hebat dr org nek kete mewah (^_^)

    ReplyDelete
  5. Suri: Amin.....
    En Tehr: Cuba buat sekali... tanamkan rasa bangga tu... rasa macam puas hati...
    Suha: He...he... he...

    ReplyDelete

Dah baca sila komen ye... Terima kasih...

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page