Support Each Other

Siti Norshimah Md Yasan | Sunday, March 20, 2011 |


Support Each Other. Kita hidup saling bergantungan kan? tidak kira di mana.... di tempat kerja, di dalam keluarga, di dalam kampung atau tempat tinggal malahan di sekeliling kita. kadang-kala kita boleh berkongsi kesedihan dan kegembiraan kepada sesiapa sahaja terutama dengan rakan dan keluarga. kerana merekalah yang paling dekat dengan kita dan yang paling kenal dengan kita.

Malahan rasanya rakan dan jiran yang paling kita rapat(andai keluarga jauh dari mata). kita sambut berita gembira bersama dan kita berkongsi kesedihan bersama jua. dan ada kala kita turut di dalam berita itu. itu namanya kita memberi sokongan kepada mereka.

Andai berita gembira yang tersisip kita tepuk di bahu dan katakan "I SUPPORT YOU"(saya sokong awak) ianya bukan sahaja memberi kata semangat untuk rakan namun untuk diri sendiri agar kita terus berjaya...
Seandainya kesedihan/kegagalan yang melanda katakan "I KNOW YOU CAN BE BETTER"(Saya tahu anda boleh melakukan dengan lebih baik) ucapkan seikhlas hati agar kita terus bersama untuk melangkah transformasi agar kita terus berjaya bersama...


Itu dinamakan support each other.... bersama terus berdiri mencapai kejayaan globalisasi(ewah macam dalam ikrar Cik Siti lak....)

Apa pun layan jelah lagu ni ye.... dah lama tak selit lagu dalam entri...

lagu ni Cik Siti menyanyi bersama-sama teman sekerja sewaktu krusus motivasi yang lalu... memang best.... dan kalau kita menyanyi dari hati mahu mengalir air mata ni...



3 comments:

  1. semua kerja kalau dilakukan bersama-sama
    seronok dan nilainya lebih
    kan?

    ReplyDelete
  2. yelah beri sokogan hataa kita kurg menyenanginya..

    dorongan mmpu buatkan seseorg itu lebih yakin pada usaha dan keyakinan dri sndri

    ReplyDelete
  3. tehr: memang betul dan ada masanya kejayaan itu diluar jangkaan

    suri: sokong 100 %

    ReplyDelete

Dah baca sila komen ye... Terima kasih...

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page