Lagi Lagu Peningkat Motivasi

Siti Norshimah Md Yasan | Wednesday, April 13, 2011 |
Selamat malam bloggers semua....

nak kongsi lagi lagu motivasi... saja nak share... boring-boring boleh juga menyanyi... okey... jom layan lagu yang selalu Cik Siti nyanyi



Gemilang- Ella

Terjagaku dari tidur yang lena
Melangkah malas menuju jendela
Kabus menyelubungi subuh
Mengimbas segala kenangan yang lalu

Lautan luas telah ku renangi
Segala onak ranjau yang berduri
Tak kenal dan tak ku peduli
Ku terus mencuba
Kecapi hingga kini

Bersama-sama tempuhi segala
Walau jalanan masih jauh
Hanya kau dan aku yang tahu
Saat gemilang yang aku nantikan
Hampir menjelma di depan mataku
Ku percaya saatkan tiba
Hanya menunggu tika dan masa

Bersama-sama
Tempuhi segala
Saat gemilang akan tiba
Kan kita kecapi bersama
Sungguh aku berjanji
Dengan diriku sendiri
Untukku menggenggami
Ikhlas, sabar, benar




Lirik Seindah Biasa - Siti Nurhaliza
Jalan pernah takut ku tinggalkan
Saat bintang tak mampu lagi berdendang
Saat malam menjadi terlalu dingin
Hingga pagi tak seindah biasanya

Korus
Takkan mungkin kita bertahan
Hidup dalam bersendirian
Panas terit hujan badai
Kita lalui bersama

Saat hilang arah tujuan
Kau tahu ke mana berjalan
Meski terang meski gelap
Kita lalui bersama

Ku tak bisa merubah yang telah terjadi
Tapi aku akan menjanjikan yang terbaik
Agar kita tak pernah menjadi jauh
Meski beza dermaga untuk kita berlabuh

Ulang Korus

Pernah kita jatuh
Mencuba berdiri
Menahan sakit dan menangis
Tapi erti hidup lebih dari itu
Dan kita mencuba melawan





Memburu Impian

Ku Jejak
Jalan Yang Berliku
Membara Jiwa Ku
Memburu Impian

Ku Renang
Lautan Gelora
Biar Pon Tersadai
Di Hujung Dunia

Akan Ku Rempuhi
Segala Rintangan
Biar Pun Rebah
Ku Bangun Sendiri

Akan Ku Genggam
Biar Pun Hitam
Menjadi Milik Ku

Ku Mula Dengan
Langkah Ini
Menuju Sinaran
Yang Abadi


6 comments:

  1. minat dengan lagu kazar tu
    sekarang ni sangat aktif pulak berlakon
    saya suka juga dengan lakonannya
    hehe

    ReplyDelete
  2. wah buat suri terlentok bahu jap heeee...

    mint ct tapi faill bb dia tak pakai tudug dgn btul huuuu

    ReplyDelete
  3. tehr: lagu lama memang best
    suri:layan jangan tak layan

    ReplyDelete
  4. hahaha tak best pun lagu ni..
    mendayu dayu je lebih haha =p

    ReplyDelete
  5. Far8: mendengar lagu motivasi tidak semestinya lagu yang keras

    ReplyDelete
  6. Chayok!!! hehe bagi motivasi... =)

    ReplyDelete

Dah baca sila komen ye... Terima kasih...

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page