Apa ada pada kampung

Siti Norshimah Md Yasan | Thursday, December 23, 2010 |
hi semua.... bersua kembali... okey kali ni Cik Siti nak kongsi cerita tentang kampung. kenapa semua orang tak kira siapa saja kalau sebut saja kampung mesti seronok. terutama sekali kanak-kanak? ha..ha..ha... masa inilah mereka semua bermain tanpa mengukur jalan.... mereka boleh main sepuas-puasnya.

Ini Cik Siti nak jamu semua suasana kampung Cik Siti. biasalah kalau kat kampung ni... pokok kelapa dah wajib ada. kebanyakkan viewnya hijau.... nan subur(Erm... teringat lak lagu hijau nyanyian zainal abidin)



View ni diambil semasa waktu senjakala... cantikkan?




Gambar ni jiran-jiran dikampung cik Siti boleh dikatakan kesemuanya sedare-mare Cik Siti... masa kenduri yang paling seronok... yang mana kesemuanya bersama nak menjayakan kenduri....



Kampung... penuh dengan kedamaian dan ketenangan.... hijau saujana mata memandang...



Tengoklah kami kalau dah berkumpul memang tak boleh nak makan kat dalam... tak muat! kalau tidak pun kena makan ikut trip. first trip orang lelaki pastu yang ladies + anak-anak mereka... ini masa 2 tahun lepas. la ni???? ermmm biasanya Cik Siti yang last sebab dok layan anak...he..he..he...

Nampak gayanya hujung minggu ni rumah bonda Cik Siti riuh le....


Apa pun layan jelah lagu ni...



Note: Nak balik esok..... bye!bye!

4 comments:

  1. suasana kampg memang mendamaikn...kan2???hehe

    ReplyDelete
  2. heran je bila ada orang malu nak ngaku asal dari kampung

    aku bangga sekali

    ReplyDelete
  3. Noraishah: memang.... sejuk mata memandang

    en_me: Sekarang lagi meriah

    tehr: saya berbangga dengan kampung saya... itulah tempat saya lahir

    ReplyDelete

Dah baca sila komen ye... Terima kasih...

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page