segmen BLOG OH BLOG! oleh Ben Ashaari

Siti Norshimah Md Yasan | Saturday, December 04, 2010 |


Rase-rasenya dalam dunia blog mesti blogger-blogger kenal dengan Ben Ashaari yang merupakan blogger tegar yang disegani. jadi dok intai juga blog dia dan rasa nak sambut segmen yang telah diberikan... iaitu Blog Oh Blog! ada beberapa soalan yang perlu dijawab dalam melunaskan tanggungjawab segmen ni.

*****USIA BLOG ANDA****
Blog Cik Siti baru je setahun setengah. dan sekarang bergilir-gilir untuk managekan 2 blog serentak

****Sapa mempengaruhi anda untuk membuat blog***
Adik.... Bila dia buat blog macam best je... mula dari tu Cik Siti dah jatuh hati dengan blog

****Perkara pertama yang timbul dalam kepala bila mendengar perkataan blog****
CERITA. Cerita merangkumi aspek yang luas. tidak kiralah cerita perihal diri, informasi, tulisan kreatif semuanya bermula dengan cerita.

****Mereka yang menjadi sumber inspirasi anda dalam dunia blog****
ada 4 orang yang memberi Cik Siti sumber inspirasi dan idea
1)adik Cik Siti
2)Tehr
3)Seri Bahasa
4)Ben Ashaari

****Bagaimana anda nak terangkan mengenai blog pada rakan anda yang buta IT****
Blog adalah platform untuk kita meluahkan idea dan pendapat serta menggilap bakat yang sejak dulu terpendam...

****Dalam 100 patah perkataan , Apakah blog mampu mempengaruhi kehidupan seharian anda ? ****
Sudah tentu.... Cik Siti manage dua blog... Tinta Pena adalah luahan kreatif Cik Siti yang berminat dalam bidang penulisan. manakala Bayu Kenangan adalah lebih kepada personel dan lebih santai. walaupun bekerja.... bukan halangan untuk Cik Siti teruskan usaha untuk mengaupdated blog. Cik Siti cuba untuk mengharapkan kualiti blog yang terbaik.

9 comments:

  1. eh.. tinta pena?? seblum nih ada blogger yg guna tinta penaku :)
    but dah tak update..

    nana suka juga menulis kalo idea menyerbu tiba2..

    keep on blogging :)

    ReplyDelete
  2. wah..
    besh2!
    teruskn semangat berblogging!

    ReplyDelete
  3. salam singgah, jemput ke blog buruk saya jugak ea? hehe, nice entri, keep it up oke (:

    ReplyDelete
  4. NICE.. usha la sy punya jugak..=)

    http://aqira-andaikutahu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. salam blogger...tambah kenalan disini...

    ReplyDelete
  6. wah, ada nama saya tu
    tak sangka pula saya ni boleh jadi sumber inspirasi kepada cik siti
    [dah nak kembang hidung ni - sabar2 - hehehe]

    kita sama2 masih belajar dan cuba mendapatkan ilmu dari rakan2
    TQ. link tu besar maknanya kepada saya

    ReplyDelete

Dah baca sila komen ye... Terima kasih...

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page